Αφαίρεση τηλεοράσεων υπνοδωματίων θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας “

Αφαίρεση τηλεοράσεων υπνοδωματίων θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας “

Ωστόσο, οι ερευνητές σημειώνουν ότι, δεδομένου ότι η μελέτη τους δεν παρακολούθησε αυτές τις ενώσεις, δεν είναι σε θέση να τους θεωρήσουν ως αιτία αυξημένου ΔΜΣ στα παιδιά. Η αφαίρεση των τηλεοράσεων υπνοδωματίων θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας “

Οι ερευνητές υποδηλώνουν ότι η αφαίρεση των τηλεοράσεων από τα υπνοδωμάτια των παιδιών μπορεί να είναι ένα” σημαντικό βήμα “στην καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας στις ΗΠΑ.

Γράφουν:

“Σε αντίθεση με τον περιορισμό του χρόνου οθόνης, ο οποίος μπορεί να απαιτεί συνεπή γονική παρακολούθηση, η αφαίρεση της τηλεόρασης ενός παιδιού είναι μια διαρθρωτική αλλαγή στο περιβάλλον ηλεκτρονικών μέσων του παιδιού που είναι ενδεχομένως μακράς διαρκείας.”

Οι συγγραφείς προσθέτουν ότι η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά κατά των παιδιών που έχουν τηλεοράσεις στην κρεβατοκάμαρά τους και ότι αυτή η μελέτη θα πρέπει να παρακινήσει τους παιδιατρικούς να υποστηρίξουν αυτές τις συστάσεις όταν μιλάνε σε ασθενείς.

Ωστόσο, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι κατά τη στιγμή αυτής της μελέτης, η οποία ξεκίνησε το 2003, οι τηλεοράσεις ήταν η κύρια μορφή έκθεσης στα παιδιά.

Σημειώνουν ότι επειδή τα παιδιά είναι τώρα εκτεθειμένα στα μέσα ενημέρωσης μέσω άλλων τύπων ηλεκτρονικών συσκευών, όπως smartphones και φορητούς υπολογιστές, θα πρέπει να διεξαχθούν περαιτέρω μελέτες για να εκτιμηθεί εάν αυτοί οι τύποι έκθεσης στα μέσα ενημέρωσης συμβάλλουν στην αύξηση βάρους στα παιδιά .

Αυτή δεν είναι η πρώτη μελέτη για τη συσχέτιση των τηλεοράσεων υπνοδωματίων με την παιδική παχυσαρκία. Το 2012, τα ιατρικά νέα σήμερα ανέφεραν έρευνες που υποδηλώνουν ότι τα παιδιά που έχουν τηλεοράσεις, υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές στα υπνοδωμάτια τους είναι 28% πιο πιθανό να γίνουν υπέρβαροι και 30% πιο πιθανό να γίνουν παχύσαρκοι.

 • Δημόσια υγεία
 • Διατροφή/δίαιτα
 • Παχυσαρκία/απώλεια βάρους/γυμναστήριο
 • Παιδιατρική/Παιδική Υγεία

μπύρα, πρόσληψη σοκολάτας μεταξύ παραγόντων που επηρεάζουν το μικροβιοκτόνο του εντέρου

Αναλύοντας περισσότερα από 1.000 δείγματα ανθρώπινων κοπράνων, ερευνητές από το Βέλγιο έχουν αποκαλύψει έναν αριθμό παραγόντων διατροφής και τρόπου ζωής που επηρεάζουν τη σύνθεση του μικροβίου του εντέρου, με πρόσληψη μπύρας και σοκολάτας μεταξύ αυτών που εντοπίστηκαν.

Ηγέτης της μελέτης, καθηγητής Jeroen Raes, του Πανεπιστημίου του Leuven (Ku Leuven) στο Βέλγιο και η ομάδα του λέει ότι τα ευρήματά τους μπορούν να ενημερώσουν καλύτερα τις μελλοντικές μελέτες που διερευνούν πώς το μικροβιοκτόνο του εντέρου – ο πληθυσμός των μικροβίων που ζουν Το έντερο – επηρεάζει την ανθρώπινη ασθένεια.

Τα αποτελέσματα-που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο περιοδικό Science-προέρχονται από το έργο Flemish Gut Flora, το οποίο η ομάδα λέει ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες μελέτες σε ολόκληρο τον πληθυσμό για να αξιολογήσει τη μεταβολή των μικροβίων του εντέρου μεταξύ των υγιεινών ατόμων.

Το μικροβιοκτόνο του εντέρου αποτελείται από δεκάδες τρισεκατομμύρια μικροοργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 1.000 βακτηριακών ειδών, και μπορούν να ζυγίσουν μέχρι 2 kg.

Ενώ περίπου το ένα τρίτο του μικροβίου του εντέρου είναι κοινό για την πλειονότητα των ανθρώπων, περίπου τα δύο τρίτα είναι ειδικά για κάθε άτομο. Ως εκ τούτου, οι ερευνητές ενδιαφέρονται για το πώς το μικροβιοκτόνο του εντέρου μπορεί να επηρεάσει την ανθρώπινη υγεία.

69 Παράγοντες που επηρεάζουν το μικροβιοκτόνο του εντέρου

Για τη μελέτη τους, ο καθηγητής Raes και οι συνάδελφοί του ανέλυσαν τα δείγματα κοπράνων περισσότερων από 1.000 υγιεινών ατόμων από το Βέλγιο που συμμετείχαν στο φλαμανδικό έντερο Έργο Flora.

μέσω της ανάλυσής τους, η ομάδα εντόπισε 69 παράγοντες που συνδέονται με την ποικιλομορφία ή τη σύνθεση του μικροβίου του εντέρου, πολλοί από τους οποίους σχετίζονται με το χρόνο διαμετακόμισης – πόσο καιρό χρειάζεται για να μετακινηθεί τα τρόφιμα από το στόμα στο Τέλος του εντέρου – Διατροφή, χρήση φαρμάκων, φύλο, ηλικία και γενική υγεία.

Οι ερευνητές συνδυάζουν τα αποτελέσματά τους με εκείνα άλλων αναλύσεων σε όλο τον κόσμο, από τις οποίες εντόπισαν 14 βακτηριακά είδη που αποτελούν το μικροβιοτικό που υπάρχει στο έντερο κάθε ατόμου.

Ο καθηγητής RAES σημειώνει ότι οι περισσότερες μελέτες έχουν επικεντρωθεί στο πώς η ποικιλομορφία του μικροβίου του εντέρου επηρεάζει την ανάπτυξη συγκεκριμένων ασθενειών.

“Ωστόσο, η ανάλυση της« μέσης »χλωρίδας του εντέρου είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη διαγνωστικών και φαρμάκων που βασίζονται σε βακτηρίδια του εντέρου», λέει. “Πρέπει να καταλάβετε τι είναι φυσιολογικό προτού να μπορέσετε να καταλάβετε και να αντιμετωπίσετε τις ασθένειες.”

Ο χρόνος διέλευσης, η μπύρα και η μαύρη σοκολάτα επηρεάζουν έντονα το μικροβιοτικό έντερο

Ο χρόνος διέλευσης βρέθηκε να είναι η βαρύτερη επίδραση στη σύνθεση μικροβίων του εντέρου, σύμφωνα με τους ερευνητές και τη διατροφή – ιδιαίτερα την πρόσληψη ινών – Βρέθηκε επίσης ότι διαδραματίζει βασικό ρόλο.

Η ομάδα διαπίστωσε ότι η πρόσληψη μαύρης σοκολάτας βρέθηκε να οδηγεί την παρουσία ενός συγκεκριμένου βακτηριακού πληθυσμού και η πρόσληψη μπύρας ήταν επίσης βασική επίδραση στη σύνθεση του μικροβίου του εντέρου.

Υποστηρίζοντας προηγούμενες μελέτες, οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης μια σχέση μεταξύ της χρήσης φαρμάκων και της σύνθεσης μικροβιοτικών εντέρων. Η χρήση καθαρτικών, αντιβιοτικών, φαρμάκων για χόρτο και ορμονών που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των γεννήσεων ή τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης βρέθηκαν να επηρεάζουν την ποικιλομορφία των μικροβίων του εντέρου.

Σε αντίθεση με την προηγούμενη έρευνα, η ομάδα διαπίστωσε επίσης ότι η μέθοδος παράδοσης κατά τη γέννηση ή αν ένα άτομο θηλάζεται ως μωρό δεν επηρέασε τη σύνθεση των μικροβίων του εντέρου στην ενηλικίωση.

Κατά την αξιολόγηση των δεδομένων από τη μελέτη των ολλανδικών Lifelines, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ήταν σε θέση να αναπαράγουν τα ευρήματά τους. Περίπου το 90 τοις εκατό των παραγόντων που εντόπισαν ότι επηρεάζουν τα μικροβιακά εντέρου ήταν παρόντα στην ολλανδική ομάδα.

“Μια τέτοια αναπαραγωγή προσθέτει μια τεράστια ποσότητα ευρωστίας στα αποτελέσματα”, σημειώνει ο καθηγητής Raes.

Επιπλέον, από την ανάλυση της ολλανδικής κοόρτης, οι ερευνητές βρήκαν ότι το βουτυρόγαλα ήταν ένας βασικός παράγοντας για τη σύνθεση των μικροβίων του εντέρου.

Τα ευρήματα από αυτό το συνεχιζόμενο έργο έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη μελλοντική έρευνα για την ανθρώπινη νόσο, σύμφωνα με την ομάδα.

Αυτά τα αποτελέσματα είναι απαραίτητα για τις μελέτες ασθενειών. Η νόσος του Parkinson, για παράδειγμα, συνδέεται συνήθως με μεγαλύτερο χρόνο διαμετακόμισης του εντέρου, ο οποίος με τη σειρά του επηρεάζει τη σύνθεση των μικροβίων.

Έτσι, για να μελετήσετε το μικροβιακό στη νόσο του Parkinson, πρέπει να το λάβετε υπόψη. Αυτές και πολλές άλλες παρατηρήσεις μπορούν να βοηθήσουν τους επιστήμονες στην έρευνά τους σε μελλοντικές θεραπείες. ”

Καθηγητής Jeroen Raes

Ενώ οι ερευνητές λένε ότι τα ευρήματά τους έχουν ρίξει σημαντικό φως σε ποιους παράγοντες μπορεί να επηρεάσουν τη σύνθεση των μικροβίων του εντέρου, σημειώνουν ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα για να μάθουν. Τα αποτελέσματά τους εξηγούν μόνο περίπου το 7 % της παραλλαγής μικροβιοτικών εντέρων.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι περίπου 40.000 δείγματα ανθρώπινων κοπράνων θα πρέπει να συλλεχθούν πριν να εντοπιστούν μια ολόκληρη εικόνα της σύνθεσης μικροβίων εντέρου και αυτό είναι κάτι που ελπίζουν να επιτύχουν με το έργο Flemish Gut Flora.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς το μικροβιοκτόνο του εντέρου επηρεάζει την υγεία.

 • Δημόσια υγεία
 • Γαστρεντερική/γαστρεντερολογία
 • μολυσματικές ασθένειες/βακτήρια/ιοί
 • Διατροφή/διατροφή

Η ένωση μπύρας μειώνει την αύξηση του βάρους και μειώνει τη χοληστερόλη

Το μεταβολικό σύνδρομο είναι μια κατάσταση υγείας που επηρεάζει περίπου το 34% των ενηλίκων στις ΗΠΑ, θέτοντάς τους σε κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη, εγκεφαλικού επεισοδίου και άλλων ασθενειών. Τώρα, οι ερευνητές από το κρατικό πανεπιστήμιο του Όρεγκον λένε ότι ένα φλαβονοειδές που βρίσκεται στο λυκίσκο και η μπύρα θα μπορούσαν να μειώσουν την αύξηση βάρους και να βελτιώσουν τους δείκτες του μεταβολικού συνδρόμου.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στο περιοδικό Archives of Biochemistry and Biophysics.

Οι ερευνητές – με επικεφαλής τον Cristobal Miranda, βοηθό καθηγητή έρευνας στο πανεπιστήμιο – βρήκαν συγκεκριμένα επίπεδα πρόσληψης του λυκίσκου φλαβονοειδούς, που ονομάζεται Xanthohumol, το οποίο βελτίωσε τους δείκτες του μεταβολικού συνδρόμου σε εργαστηριακούς ποντικούς.

Σύμφωνα με την American Heart Association (AHA), οι υποκείμενες αιτίες του μεταβολικού συνδρόμου είναι υπέρβαροι και παχυσαρκία, φυσική αδράνεια και γενετικοί παράγοντες. Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την κατάσταση μπορούν να μειωθούν μειώνοντας το βάρος, αυξάνοντας τη σωματική δραστηριότητα και την κατανάλωση μιας υγιεινής διατροφής καρδιάς.

Η κλινική διαγνωσμένη με τρεις ή περισσότερες από αρκετές συνθήκες είναι αυτό που ορίζει το μεταβολικό σύνδρομο. Αυτές οι συνθήκες περιλαμβάνουν: κοιλιακή παχυσαρκία, αυξημένα λιπίδια, υψηλή αρτηριακή πίεση, αντίσταση στην ινσουλίνη ή μειωμένη ανοχή στη γλυκόζη.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι η παχυσαρκία και οι σχετικές διαταραχές της αντιπροσωπεύουν έως και το 10% των δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη στις ΗΠΑ.

Προηγουμένως, η Xanthohumol έχει ερευνηθεί για τα πιθανά οφέλη για την υγεία, παράλληλα με άλλα φλαβονοειδή που βρίσκονται σε τσάι, σκόρδο, σοκολάτα, μήλα και βακκίνια.

Νωρίτερα αυτό το έτος, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο BMJ πρότεινε να τρώει περισσότερα φλαγγονοειδή φρούτα και λαχανικά για να αποφευχθεί η αύξηση βάρους, για παράδειγμα.

Η xanthohumol μείωσε τα επίπεδα της χοληστερόλης LDL και της ινσουλίνης σε ποντίκια

μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

αποτελέσματα έδειξαν ότι, σε σύγκριση με τα ζώα που δεν έλαβαν καμία ξανθοκουμόλη, τα εργαστηριακά ποντίκια που δόθηκαν η υψηλότερη δοσολογία είχαν μείωση κατά 80% στην LDL – ή “κακή” – χοληστερόλη. Επιπλέον, τα επίπεδα ινσουλίνης τους μειώθηκαν κατά 42%και τα επίπεδα IL-6, που είναι βιοδείκτης φλεγμονής, μειώθηκαν κατά 78%.

Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι παρόλο που τα ποντίκια που έλαβαν τα φλαβονοειδή εξακολουθούσαν να αυξάνονται – επειδή έτρωγαν μια πλούσια διατροφή και έγιναν παχύσαρκοι – το βάρος τους αυξήθηκε κατά 22% μικρότερο από εκείνα που δεν έλαβαν Xanthohumol. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι όλοι έτρωγαν την ίδια ποσότητα τροφίμων.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι ερευνητές λένε ότι η κατανάλωση του φλαβονοειδούς φαίνεται να αυξάνει την κατανάλωση οξυγόνου και τον μεταβολικό ρυθμό, ο οποίος έχει σημαντικές επιπτώσεις στον έλεγχο του βάρους.

Σχολιάζοντας τα ευρήματά τους, η Miranda λέει:

“Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουμε δει μια ένωση με τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τόσα προβλήματα υγείας. Αυτές ήταν πολύ δραματικές βελτιώσεις. ”

Μέσα από τη μελέτη, οι ερευνητές ήταν επίσης σε θέση να εντοπίσουν έναν από τους μηχανισμούς του φλαβονοειδούς. Προφανώς, μειώνει τα επίπεδα πλάσματος του PCSK9, το οποίο είναι μια πρωτεΐνη που δρα σε επίπεδα χοληστερόλης.

Ελπίζουν ότι τα επίπεδα μείωσης αυτής της πρωτεΐνης θα βοηθήσουν στην εκκαθάριση της χοληστερόλης LDL από το αίμα.

ποσό πολύ υψηλό για να αποκτηθεί μέσω της συνηθισμένης διαιτητικής πρόσληψης

πριν από τη χρήση αυτής της μελέτης ως ελεύθερο πέρασμα για να πιει άφθονες ποσότητες μπύρας, ωστόσο οι ερευνητές προτείνουν να εξετάσουν προσεκτικά τις δόσεις που χρησιμοποιούνται η μελέτη.

Αν και η Xanthohumol βρίσκεται φυσικά με λυκίσκο και μπύρα, η μελέτη χρησιμοποίησε 60 mg ανά κιλό σωματικού βάρους ανά ημέρα, το οποίο είναι το ανθρώπινο ισοδύναμο των 350 mg για ένα άτομο που ζυγίζει 70 kg (154 λίβρες) την ημέρα .

Εν ολίγοις, αυτό θα σήμαινε ότι ένας άνθρωπος ενήλικας θα έπρεπε να πίνει 3.500 πίντες μπύρας κάθε μέρα για να πάρει τη σωστή πρόσληψη όπως αναφέρεται στη μελέτη. Αν και αυτό δεν θα ήταν εφικτό – ή σκόπιμο να αναλάβει – οι ερευνητές λένε ότι αυτό το ποσό Xanthohumol θα μπορούσε να ληφθεί μέσω ενός συμπληρώματος διατροφής.

Αν και τα αποτελέσματά τους είναι πολύ ελπιδοφόρα, οι ερευνητές σημειώνουν ότι πρέπει να αναληφθούν περισσότερες έρευνες για να δείξουν ασφάλεια και αποτελεσματικότητα στους ανθρώπους.

“Η εργασία είναι ακόμα απαραίτητη για να αποδειχθεί περαιτέρω η ασφάλεια των υψηλών δόσεων του Xanthohumol”, λέει ο καθηγητής Fred Stevens, μελέτη αντίστοιχες συγγραφέας, “αλλά οι δόσεις 15-30 φορές υψηλότερες από ό, τι χρησιμοποιήσαμε έχουν ήδη δοθεί ζώα χωρίς προφανή προβλήματα. ”

Προσθέτει ότι “αυτό μπορεί να προσφέρει μια αποτελεσματική θεραπεία για το μεταβολικό σύνδρομο με πολύ χαμηλό κόστος”.

Τα ιατρικά νέα σήμερα διερεύνησαν στο παρελθόν πώς η κατανάλωση περισσότερων τροφών πλούσιων σε φλαβονοειδή θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας στους άνδρες.

 • Καρδιαγγειακή/Καρδιολογία
 • Διατροφή/Διατροφή
 • Παχυσαρκία/απώλεια βάρους/γυμναστήριο

Το να είσαι τεμπέλης μπορεί να συρρικνωθεί ο εγκέφαλός σας

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης στη Μασαχουσέτη δείχνει μια σχέση μεταξύ των επιπέδων καταλληλότητας στη μέση ηλικία και τους όγκους του εγκεφάλου αργότερα στη ζωή. Εκείνοι με φτωχότερη φυσική κατάσταση είχαν μικρότερο εγκέφαλο 20 χρόνια αργότερα.

Η φυσική κατάσταση μπορεί να είναι προκλητική για την επίτευξη και τη διατήρηση, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι είναι κάτι που πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε.

Τα οφέλη της φυσικής κατάστασης είναι γνωστά και η φυσιολογία πίσω από αυτά τα οφέλη είναι, ως επί το πλείστον, καλά κατανοητή.

Η διατήρηση της ενεργού μπορεί να αποτρέψει ένα πλήθος δεινών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη, της παχυσαρκίας, της υψηλής αρτηριακής πίεσης και του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Επιπλέον, η γυμναστική διατηρεί τα επίπεδα χοληστερόλης υπό έλεγχο, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και βοηθά στην πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου. Είναι πραγματικά το δώρο που συνεχίζει να δίνει.

Μια νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στη νευρολογία, προσθέτει περαιτέρω ενδείξεις για ένα ακόμη πλεονέκτημα της φυσικής κατάστασης – διατηρώντας το μέγεθος του εγκεφάλου σε μεγαλύτερη ηλικία.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από τη Nicole Spartano, χρησιμοποίησε δεδομένα από τη μελέτη Heart Framingham. Συνολικά, 1.583 συμμετέχοντες, με μέσο όρο ηλικίας 40 ετών και χωρίς άνοια ή καρδιακές παθήσεις, πήραν μια δοκιμή διαδρόμου για να αξιολογήσουν την ικανότητά τους.

Είκοσι χρόνια κάτω από τη γραμμή, τα ίδια άτομα εξετάστηκαν για άλλη μια φορά για γυμναστήριο και λήφθηκαν σαρώσεις μαγνητικής τομογραφίας. Η καταλληλότητα αξιολογήθηκε με τη μέτρηση του χρόνου που χρειάστηκε ο καρδιακός τους ρυθμός για να αυξηθεί σε ένα ορισμένο επίπεδο.

χαμηλότερη καταλληλότητα, μικρότερος εγκέφαλος

Η ομάδα διαπίστωσε ότι για κάθε οκτώ μονάδες μείωση της απόδοσης στη δοκιμή φυσικής κατάστασης, οι όγκοι του εγκεφάλου μειώθηκαν σε μέγεθος ισοδύναμο με 2 χρόνια πρόσθετη γήρανση. Όταν τα άτομα με καρδιακές παθήσεις και εκείνοι που λαμβάνουν βήτα αναστολείς απομακρύνθηκαν από την εξίσωση, μια παρόμοια πτώση της φυσικής κατάστασης ισοδυναμεί με την πρόσθετη γήρανση του 1ετού.

Το Spartano εξηγεί τα ευρήματα:

Η μελέτη είναι παρατηρητική, επομένως μπορούν να σχεδιαστούν μόνο οι ενώσεις, αλλά τα αποτελέσματα κάνουν ενδιαφέρουσα ανάγνωση.

Η επόμενη ερώτηση είναι, φυσικά, πώς η έλλειψη φυσικής κατάστασης θα μπορούσε να επηρεάσει τον όγκο του εγκεφάλου. Τα ιατρικά νέα σήμερα ζήτησαν από το Spartano ποιοι μηχανισμοί πιστεύει ότι θα μπορούσαν να επηρεάσουν αυτό το είδος νευρολογικής αλλαγής και είπε:

“Από άλλες μελέτες, γνωρίζουμε ότι τα προγράμματα άσκησης που βελτιώνουν την ικανότητα μπορεί να αυξήσουν τη ροή του αίματος και την παράδοση οξυγόνου ο εγκέφαλος και βελτιώνει τη νευροπλαστικότητα βραχυπρόθεσμα.

Κατά τη διάρκεια μιας ζωής, αυτοί οι μηχανισμοί μπορεί να έχουν αντίκτυπο στη γήρανση του εγκεφάλου και να αποτρέψουν τη γνωστική μείωση της μεγαλύτερης ηλικίας ».

συνεχίζει να λέει ότι “είναι πιθανό ότι πολλοί παράγοντες του τρόπου ζωής έχουν επίδραση στη γήρανση του εγκεφάλου, όχι μόνο στην γυμναστική”. Ο εγκέφαλος και η σχέση του με το σώμα είναι πολύπλοκες. Οτιδήποτε αλλάζει η ακαθάριστη ανατομία της είναι πιθανό να είναι εξίσου περίπλοκο.

Άσκηση και ο γήρανση του εγκεφάλου

Αν και αυτή η μελέτη εξετάζει τις επιδράσεις της καταλληλότητας στη μέση ηλικία και τις επιπτώσεις για το μέγεθος του εγκεφάλου σε μεγαλύτερη ηλικία, άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να επωφεληθεί ο εγκέφαλός σας από την άσκηση.

Μια μικρή μελέτη, που δημοσιεύθηκε το 2006, χρησιμοποιώντας παιδιά ηλικίας 60-79 ετών, εξέτασε την επίδραση 6 μηνών αερόβιας άσκησης στο μέγεθος του εγκεφάλου. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι, σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου που έκανε ασκήσεις μη-αερόβιων τεντώματος, τόσο η λευκή όσο και η γκρίζα ύλη αυξήθηκαν σε όγκο.

Μια άλλη μελέτη το 2013 διαπίστωσε ότι ένα πρόγραμμα φυσικής κατάστασης 12 εβδομάδων για καθιστικά 57-75 ετών βελτίωσε την εγκεφαλική ροή αίματος και την απόδοση της μνήμης. Φαίνεται ότι μόνο μια μικρή ποσότητα άσκησης μπορεί να κάνει σημαντικές θετικές αλλαγές στον εγκέφαλό σας.

Μεγαλύτερες μελέτες στο μέλλον θα αναμφισβήτητα θα ξεδιπλώσουν τους μηχανισμούς που παίζουν. Από την άποψη αυτή, ο Spartano δήλωσε στο MNT ότι εργάζεται επί του παρόντος σε περαιτέρω δοκιμές που διερευνούν πώς «οι αλλαγές στη δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ζωής επηρεάζουν την υγεία του εγκεφάλου».

Καθώς οι Αμερικανοί ζουν μεγαλύτερες ζωές και η μέση ηλικία του πληθυσμού αυξάνεται, η επιστήμη της διατήρησης υγιεινής και φωτεινότερη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα γίνεται όλο και πιο σημαντική.

Share This Post
Have your say!
00
Full Hd Free Sex And Porn Videos Watch