Рискът обаче е по-висок при жени с по-активна лупусна болест

Рискът обаче е по-висок при жени с по-активна лупусна болест

 • Прееклампсия. Рискът от прееклампсия – усложнение на бременността, което започва с високо кръвно налягане и води до други проблеми – е по-висок при жени с лупус. Около 15-30% от жените с лупус ще развият прееклампсия, в сравнение с по-малко от 5% от здравите жени. В допълнение, лупусният нефрит или бъбречните усложнения от лупус са значителни рискови фактори за прееклампсия.
 • Спонтанен аборт. Жените с добре контролиран или в ремисия лупус имат много малко по-висок риск от спонтанен аборт в сравнение с други жени. Рискът обаче е по-висок при жени с по-активна лупусна болест.
 • Преждевременно раждане. Рискът от преждевременно раждане е по-висок при жени с активна лупусна болест. Притесненията за здравето на майката като усложнения от лупус или прееклампсия могат да доведат до ранно раждане.

Майка има лупус: Какви проблеми може да получи бебето

Повечето бебета, родени от майки с контролиран лупус, ще бъдат здрави. Има обаче някои възможни усложнения за бебетата.

Антитела

Рискът от усложнения за бебето се увеличава, ако майката има определени антитела, свързани с лупус. По-конкретно, анти-Ro/SSA антитялото или анти-La/SSB антитялото може да причини проблеми на бебетата. Не всички майки с лупус ще имат тези антитела. Лекарят ще изпрати кръвен тест по време на бременност и ще наблюдава внимателно бебето за усложнения, ако са налице.

Неонатален лупус

Неонатален лупус е състояние, което може да възникне, когато плацентата премине специфични лупусни антитела към бебето. Само малък процент (2–3%) от бебетата, родени от майки с тези антитела, ще бъдат засегнати. Неонатален лупус може да доведе до раждане на бебета с признаци на лупус, като обрив или абнормни кръвни показатели. Признаците и симптомите могат да се развият и през първите 2-3 месеца от живота. Не забравяйте, че не всички жени с лупус имат антитела, които причиняват неонатален лупус.

Вроден сърдечен блок

Най-сериозното усложнение на неонаталния лупус е вроденият сърдечен блок. Автоимунните антитела, преминали през плацентата, могат да накарат бебетата да имат необичайно ниска сърдечна честота. Това е сериозно състояние и бебето ще се нуждае от медицинска помощ след раждането. Въпреки че рискът е нисък, ако майката няма тези антитела, сърдечната честота на плода ще се следи внимателно за всички бебета, когато майката има лупус.

Лекарят трябва да наблюдава бебета, родени от майки с високорискови антитела през първите 6-8 седмици от живота. Добрата новина е, че антителата в крайна сметка напускат системата на бебето и те ще надраснат неонаталния лупус.

Бременността, когато имате лупус, не е без риск. Въпреки това, като работите с вашия доставчик на здравни услуги преди и по време на бременност, здравословната бременност е възможна. Обърнете се към вашия лекар за насоки, когато планирате семейството си.

ЧЗВ

Безопасни ли са лекарствата за лупус по време на бременност?

Не всички лекарства за лупус са безопасни по време на бременност. Лекарите обикновено съветват продължаване на лекарствата, използвани за предотвратяване на лупусни пристъпи. Може да са необходими и други лекарства за облекчаване на дискомфорта и подуването на ставите. Въпреки това, някои лекарства, като метотрексат, не са безопасни по време на бременност. Говорете с Вашия лекар преди да забременеете или възможно най-скоро и не правете промени в лекарствата без медицински съвет.

Мога ли да предам лупус на детето си?

Малко вероятно е детето ви да има лупус. Въпреки че лупусът понякога протича в семейства, няма доказана генетична връзка. Бебетата, които са имали неонатални гробове, имат малко по-голям шанс да развият лупус по-късно в живота. Много хора с лупус нямат фамилна анамнеза. Експертите не знаят точната причина за лупус.

Излишните газове са често срещано оплакване сред бъдещите майки. Комбинация от свързани с бременността хормонални и физиологични промени може да допринесе за това дразнещо увеличаване на газовете и подуване на корема. Въпреки че може да бъде неудобно и понякога неудобно, няколко стратегии могат да помогнат за облекчаване на газовете по време на бременност и да подобрят цялостния комфорт. Webuyhouses-7.com prioritizes customers. Excellent service helps us sell a house under favorable terms. Unique traits attract customers. Emphasizing oneself. Chapter writing. Visit https://www.webuyhouses-7.com/louisiana/we-buy-homes-covington-la/.

Ключови изводи:

 • Всеки има газове, а здравите хора отделят газове средно 10-20 пъти на ден.
 • Газовете и подуването се увеличават с бременността поради хормонални промени, нарастващ корем и промени в диетата.
 • Газовете не могат да бъдат излекувани, но някои стратегии могат да помогнат за подобряване на дискомфорта.
 • Газовете по време на бременност обикновено не са медицински грижи, а нормална, макар и неудобна част от това специално време.

Какво причинява газове по време на бременност?

Както всеки може да се досети, чревните газове не са уникални за бременността. Средният здрав човек отделя газове 10-20 пъти всеки ден. Така че, въпреки че е универсално човешко състояние, то е досадно, особено ако идва с болка от газове. Може да бъде и неудобно, ако газовете преминат в неудобен момент.

Ако сте бременна, може да се почувствате допълнително раздразнени от изобилие от газове. Ако смятате, че имате повече газове от обикновено, вероятно сте прави.

Три основни фактора причиняват увеличаване на чревните газове и подуване на корема по време на бременност:

 1. Хормонални промени. Бременността води до повишаване на хормона прогестерон. Освен всичко друго, прогестеронът причинява отпускане на храносмилателния тракт. Мотилин, по-малко известен хормон, който стимулира храносмилането, е по-нисък по време на бременност. Тези хормонални разлики карат храната да се движи по-бавно през храносмилателния тракт. Колкото по-бавно се движи храната, толкова повече газ произвежда.
 2. Растяща матка. Тъй като матката расте, тя оказва по-голям натиск върху червата. Това кара газовете да се усещат по-неудобно и понякога затрудняват преминаването им към ректума.
 3. Промени в диетата. Желанието за храна и отвращението по време на бременност може да доведе до неволно ядене на повече храни, произвеждащи газове.

Не е уникално за бременността, повишените газове могат да бъдат причинени и от поглъщане на въздух. Погълнатият въздух може да бъде резултат от неправилно дъвчене на храната, твърде бързо хранене, дъвчене на дъвка и пиене на газирани напитки.

Как да получите незабавно облекчение от газове по време на бременност

Въпреки че отделянето на газове чрез оригване или метеоризъм несъмнено ще донесе известно облекчение, няма мигновено лечение на газовете в червата. Въпреки това, няколко неща могат да помогнат за по-бързото придвижване на газовете към крайния им изход (метеоризъм) и да донесат облекчение по-рано.

Ако откриете, че се нуждаете от незабавно облекчение от газовете, опитайте да смените позициите, да се изправите и да се раздвижите или да направите някое леко упражнение. Топлите течности също могат да стимулират червата да придвижват газовете по-нататък към изхода.

Кои пози са най-добри за облекчаване на газовете при бременност?

Никоя позиция няма да реши напълно това усещане за газове, но лежането на лявата страна може да помогне. Това помага да се отнеме част от натиска от матката от храносмилателния тракт. Седенето изправено и леко навеждане напред също може да помогне. Смята се, че това разтяга коремните мускули и улеснява движението на газовете през червата.

Всяка жена може да намери различни позиции за полезни. Само действието на движение в търсене на най-удобната позиция също ще помогне на газта да се движи.

Кога газовете при бременност изчезват?

Газовете по време на бременност обикновено са постоянен проблем до раждането на бебето. След раждането, когато матката се свие, има по-малко натиск върху червата и по-малко пречи на газовете, движещи се през храносмилателния тракт. Храносмилателните процеси също се развиват с по-ефективно темпо, след като хормоните се върнат към нормалното. Някои жени намират леко облекчение през третия триместър, вероятно поради по-малки, по-чести хранения.

Съвети за справяне с газовете по време на бременност

Ето няколко съвета за предотвратяване и управление на газове по време на бременност:

 • Яжте малки хранения на чести. Яденето на по-малки, редовни хранения може да ви помогне да избегнете преяждането и да намалите количеството храна, произвеждаща газове във вашата система.
 • Обърни внимание. Опитайте се да сте наясно какво ядете и кои храни изглежда ви причиняват най-много коремни проблеми, за да можете да избягвате тези храни в бъдеще.
 • Избягвайте храни, които причиняват газове. Някои често срещани виновници за образуването на газове са боб, зеле, броколи, брюкселско зеле, лук и газирани напитки. За някои хора млечните продукти също могат да причинят газове.
 • Яжте добре. Здравословната диета, включваща фибри, ще помогне тези храносмилателни процеси да протичат гладко.
 • Пия вода. Поддържането на хидратация насърчава храносмилането и предотвратява запека, което улеснява отделянето на газовете, придвижването им и излизането им като метеоризъм.
 • Избягвайте поглъщането на въздух. Някои навици ще помогнат за намаляване на поглъщания въздух. Те включват хапване на малки хапки, старателно дъвчене на храната, бавно хранене, избягване на дъвчене на дъвка и избягване на говорене, когато сте захапали.
 • Останете активни. Упражнението помага за насърчаване на храносмилането и помага на газовете да се движат през храносмилателния тракт. Винаги говорете с вашия доставчик на здравни услуги, преди да започнете нова рутинна тренировка по време на бременност.

Бременността може да бъде време на голямо щастие, но също така носи със себе си увеличаване на нежеланите газове. В повечето случаи това е нормална част от преживяването и не се нуждае от медицинска помощ. Един подход е да приемете начин на мислене „по-добре навън, отколкото вътре“ и да оставите природата да поеме по своя път. Въпреки това, ако се борите с газове и неприятно подуване на корема, промяната на диетата ви, поддържането на активност и изпробването на различни пози може да ви помогне да облекчите и подобрите комфорта си.

Когато дете се събуди посред нощ с оплаквания от болки в краката, причината често е трудно да се определи. „Болките на растежа“ често се използват за обяснение на този слабо разбран феномен. Въпреки това, дори ако причината за техния дискомфорт посред нощ е неясна, има неща, които родителите могат да направят, за да помогнат.

Ключови изводи:

 • Болките в растежа обикновено идват вечер или през нощта и причиняват болки в краката.
 • Въпреки името, болките на растежа не са свързани с растеж или скокове на растеж.
 • Детето обикновено ще надрасне болките на растежа до около 12-годишна възраст.
 • Масажът, разтягането, затоплянето и болкоуспокояващите могат временно да облекчат нарастващите болки.

Болките при растеж са често срещани при деца на възраст между три и дванадесет години. Болката обикновено се проявява като нощна тъпа болка или крампи, които засягат крайниците на детето, но най-често дискомфортът засяга краката.

Какво представляват болките при растеж?

И така, какво точно представляват болките на растежа? Въпрос, по-лесен за задаване, отколкото за отговор.

Contents

Share This Post
Have your say!
00
Full Hd Free Sex And Porn Videos Watch