Тъй като косата ви е толкова пищен, маслото няма да бъде толкова очевидно.

Тъй като косата ви е толкова пищен, маслото няма да бъде толкова очевидно.

Казва Кембъл. „Избягвайте прекомерната топлина, напрежението на корена със стегнати прически, плитки или разширения и избягвайте багрилата.“

Нивото на рН на кожата ви има значение повече, отколкото си мислите: ако е извън баланса, можете да изпитате преждевременна преждевременна Стареене, акне или екзема. Експерт разбива всичко, което трябва да знаете, включително как да възстановите оптималното ниво на pH на кожата си (и как да я поддържате дългосрочно).

Изслушването на думата „ph“ може да ви транспортира обратно в гимназиалната наука Клас, но дори и да не сте били асо химия, се оказва, че има полза за красотата за разбиране на деликатния баланс на киселините и основите извън лабораторията. Нивото на pH на кожата ви е от решаващо значение за поддържането на щастлив, здравословен тен.

Ако балансът на тена ви не е на оптимално ниво на рН на кожата, можете да изпитате различни нежелани проблеми с кожата. Хъм говори с сертифициран от борда дерматолог, за да разбере всичко, което да знаете за pH на кожата ви, по-долу.

Какво е рН на кожата?

„На най-научно ниво, PH се отнася до потенциала на водорода, като се позовава на концентрацията на хидрогени “, обяснява Мариса Гаршик, доктор по медицина, FAAD, сертифициран от борда дерматолог в Ню Йорк. „PH показва колко киселинно или алкално (основно) е нещо, като по -високото pH е по -основно и по -ниското pH е по -кисела.“

рН на кожата се отнася до специфичното рН на кожата, което има тенденция да бъде по -кисел. Ако използвате сурови продукти (като тежко измиване на лицето или интензивни химически пилинг), може да изхвърлите естествения баланс на кожата ви, което може да повлияе негативно и хидратация в).

„PH на кожата е важно за поддържане на оптимална защита на кожната бариера: когато рН на кожата е повлияно, впоследствие може да причини прекъсване в кожната бариера, което може да доведе до загуба на влага като както и повишена чувствителност или дразнене от външни фактори “, казва д -р Гаршик. „Кожата може да стане суха, чувствителна, червена, люспеста или раздразнена.“

отнема време да заздравите бариерата на кожата си и да възстановите нивата на рН на кожата си, след като са засегнати. Д -р Гаршик добавя, че рН е важно за микробиома на кожата и че нарушаването на микробиома също може да направи кожата по -податлива на определени състояния.

Кое е най -доброто ниво на рН за кожата?

PH скалата варира от 0 до 14. Седемте се считат за неутрални. РН на кожата е леко киселинно. Идеалният рН на кожата обикновено се счита за 5,5, но може да варира от 4,5-5,5. Това, което поставяте върху кожата, околната си среда и други фактори, може да промени PH на кожата. Според изследвания, киселинна кожа PH (4-4,5) поддържа резидентната бактериална флора, прикрепена към кожата, докато алкално рН (8-9) насърчава разпръскването от кожата.

за сравнение, лимонът Сокът пада около 2, черно кафе A 5 и избелва 10.

Как можете да разберете дали pH на кожата ви е изключено?

Ако изпитвате сухота, пробиви, Или стегната и чувствителна кожа, вероятно е изключено pH на кожата ви. „Кожата може да изглежда люспеста или червена и допълнително може да бъде по -податлива на определени състояния на кожата като акне и екзема.“

Проучванията показват, че когато pH е изключен, може да има увеличение на фините линии и бръчки. Така че, ако анти-стареенето е едно от най-добрите ви притеснения за грижа за кожата, важно е да се уверите, че вашите нива на pH са балансирани.

Какво причинява баланса на рН на кожата ви?

Но какво точно причинява нивата на рН на кожата да се отклони? „Като цяло суровите сапуни и продуктите за грижа за кожата могат да повлияят на PH на кожата и в резултат на това кожната бариера“, казва д -р Гаршик. „Определени киселини, като ексфолиращи киселини, също могат да повлияят на рН на кожата.“ Така че, докато всички тези ексфолиращи продукти осигуряват ползи за кожата, важно е да се избегне свръх ексфолиацията и не забравяйте да овлажнявате кожата. Ексфолирайте веднъж или два пъти седмично, за да гарантирате, че не прекалявате и компрометирате нивата на pH на кожата.

Как да възстановите баланса на рН на кожата естествено

Ако се занимавате с Необалансирано pH на кожата, има начини да го поправите. Бъдете нащрек за продукти, които са специално направени за поддържане на кожната бариера. „Това може да помогне за използването на продукти, които са проектирани да възстановят pH на кожата, като помагат за подхранване и поддържане на бариерата на кожата“, казва д -р Гаршик. „Освен това вече са налични много почистващи препарати, които не използват тежки сапуни и повърхностноактивни вещества и в резултат на това са по -нежни за кожата и рН на кожата.“

Професионален съвет: Продуктите за пробиотична грижа за кожата могат да помогнат за поддържането на нивата на pH на кожата ви, като повишат микробиома на кожата ви. Гръцкият почистващ крем за кисело мляко Korres, е балансиран с рН, нежен и пълен с пробиотици, обичащи кожата от гръцкото кисело мляко. „Гръцкото кисело мляко е богато на пробиотици поради уникалния си напречен процес, последван в малки ферми около Гърция“, обяснява Мелиса Марка, мениджър по маркетинг на продукти в Korres. „Пробиотиците хранят здрави бактерии, за да балансират рН на кожата и да предпазват от увреждане на свободните радикали, докато укрепват здравето на кожата.“

Както всичко останало в грижата за кожата, последователността е ключова. „Това, че сте в съответствие с добрата рутинна грижа за кожата, без сурови химикали и използването на богати на пробиотици продукти, може да помогне за балансирането на PH на кожата ви“, казва Марка. „Винаги измийте лицето си, преди да заспите (дори и да не сте носили грим!), Хидратирайте кожата си с балансиран овлажнител и тонирайте кожата си, за да ексфолирате мъртвите кожни клетки и да се разрушават порите.“ Придържайте се към вашия нежен, балансиран с рН режим на грижа за кожата в продължение на 3 седмици, за да видите подобрение.

Извличането

След като възстановите PH баланса на кожата си, поддръжката е ключова. Най -голямото нещо, което можете да направите? Бъдете нежни с кожата си. „Това може да помогне да се придържате към нежни почистващи препарати и да използвате продукти, които помагат за поддържане на бариерата на кожата.“ Искате допълнителен тласък? Опитайте да добавите Glow Sweet Glow на Hum Nutrition в ежедневието си, за да поддържате нивата на хидратация на кожата ви отвътре навън. Ако поддържате pH на кожата си на оптимално ниво, тя ще изглежда и ще се чувства здрава и хидратирана. Здравейте, Glow!

Чудите се колко често трябва да измиете косата си? Двама фризьори разбиват сложния въпрос, според типовете и притесненията на косата по -долу.

Всеки има този приятел, който се хвали как могат да продължат с дни, без да мият косата си. Вероятно ще ви кажат, че сприт от сух шампоан на скалпа им прави точно трика. Междувременно може да се опитвате да обгърнете главата си около това как това е дори отдалечено възможно. Или може би се питате „Лошо ли е да миете косата си всеки ден?“ Ами ако корените ви станат мазни след един ден? (Не си сам). И колко често трябва да си миете косата, ако тренирате? Оказва се, че почти всеки тип коса там – да, всички те – могат да отидат ден или повече, без да се измиват, като същевременно са хубави и чисти. Говорихме с две фризьори, за да разберем точно колко често трябва да миете косата си въз основа на вида на косата и притесненията си – заедно със съвети как правилно да шампонирате косата си.

Трябва ли да миете косата си всеки ден?

Вярвате или не, възможно е да преодолеете и да изминете косата си, поради което намирането на средна основа е ключово За да поддържате косата и скалпа си щастлива и здрави. Джена Спино, фризьор в салона Maxine в Чикаго, казва, че прекомерното промиване има тенденция да води до сухота. „Това може да причини повече фриз и по -малко блясък“, обяснява тя. От друга страна, ако не измиете косата си редовно, може да има и недостатъците си както за вашия скалп, така и за косата. „Натрупването на себум, масла и мъртва кожа може да запуши космените ви фоликули, което може да доведе до известна косопад“, казва Спио.

Колко често трябва да миете косата си?

Тъй . Ето сделката: всеки тип коса и притеснения имат различен отговор. Докато някои типове коса могат да се измъкнат от измиването на косата си на всеки три дни, други може да се наложи да шампоан по -често. И когато хората в социалните медии отиват от четири до пет дни, без да мият, може да се запитате: „Лошо ли е да миете косата си всеки ден?“ Не е задължително. За някои измиването на тенисите ви може да е най -добрият начин да поддържате скалпа си щастлив и здрав. Всичко зависи от вашия уникален тип коса. Прочетете, за да разберете колко често трябва да миете косата си, според експерти.

къдрава, коефициен или дебела коса

Ако се чудите колко често трябва да си миете косата, ако имате къдрава или дебела коса, имате късмет: не сте ” Не трябва да миете косата си толкова често, колкото тези с права или фина коса. ; Това е така, защото къдравата коса има тенденция да бъде по -суха от другите типове коса, така че преобладаването на намотките ви може да доведе до фриз, тъпота и увреждане. Професионален съвет: Уверете се, че добавяте допълнителна влага обратно към кичурите си в деня на измиването – независимо дали през дълбок балсам или хидратираща маска за коса.

Ако имате дебела коса, опитайте да я измиете на всеки три дни. Тъй като косата ви е толкова пищна, маслото няма да бъде толкова очевидно. Вие обаче не искате да рискувате от нежелано натрупване. Ако използвате продукти, за да удължите времето между душовете (без срам), не забравяйте да опитате детокс на скалпа на всеки четири седмици или така, за да разбиете остатъчния продукт, мръсотия, масло и пот.

Прави или Фина коса

прави и фини типове коса, според Spino, ще трябва да отделя повече време за миене на косата си седмично, отколкото тези без текстура и дебелина. „Хората с фина коса също вероятно ще трябва да се мият по -често от хората с дебела коса, отивам защото маслата могат да се разпространят по -лесно, което прави да изглежда по -бързо“, обяснява тя. В крайна сметка тя вярва, че графикът ви за измиване на коса зависи преди всичко от начина ви на живот. Търсите място за начало? Опитайте да измиете фината си коса всеки ден, казва Aguirre.

повредена коса

Справяне с повредена коса? Все още трябва да се шампонирате. За тези, които изпитват всякакви увреждания на косата, Бетел казва, че измиването на косата ви на всеки три дни или така би било достатъчно. Важно е да дадете на косата си от измиването, за да запазите естествените му масла. Въпреки това тя казва, че повредената коса също трябва да накисне цялата влага от всички допълнителни овлажняващи лечения, които можете да дадете, след като измиването се върне наоколо. Фокусирайте шампоана върху скалпа си и се уверете Трябва да се наблюдава усърдие при измиване на скалп, изпълнен с пърхот. Като се има предвид, базираният в Нашвил фризьорски фризьор Карли Бетел препоръчва да се използва нежен шампоан на демайф, засегнат от пърхот „всеки ден, или всеки ден, за да помогне за премахването на част от натрупването на масло“. В дните не използвате нежния шампоан, помислете за използване на медикаментен шампоан, за да изчистите тези люспи. Дедшутът е причинен предимно от свръхрастеж на мая върху скалпа, поради което противогъбичен шампоан е ключов. Потърсете продукти като Nizoral Shampoo (който съдържа кетоконазол), Selsun Blue (който съдържа селен сулфид) или глава и рамене (която съдържа цинков пиритион). Масажирайте върху мокра коса и не забравяйте да я оставите да седи на скалпа си за малко, за да гарантирате, че активните съставки могат да работят за работа. Още един съвет? Опитайте да дадете детокс на скалпа си, като почиствате люспи или мъртва кожа, за да поддържате кожата възможно най -чиста.

Ако имате защитен стил

Когато става въпрос за защитни стилове, Денят на измиването може да бъде много работа (помислете: тежки, мокри плитки). За да избегнете ненужната караница (и да поддържате защитната прическа непокътната), поддържайте минималната миене на косата до минимум. Бетел препоръчва да давате на косата си ден за измиване веднъж на две седмици. „По този начин можете да избегнете всяко допълнително натрупване на скалпа.“ Междувременно, помислете за използване на изплаквания на скалпа (можете да направите своя собствена с ябълков оцет или да купите такива от магазина, като мицеларното изплакване на коренното опресняване на Sunday II в неделя II).

Ако тренирате много

И така, колко често трябва да миете косата си, ако тренирате често? Между засилването на цялостното здраве и повишаване на имунната ви система, ползите от редовните упражнения са практически безкрайни. Все пак има един недостатък: цялата тази пот може да остави косата ви да се чувства малко, ъ -ъ, фънки. Но получаването на подходящ график за измиване може да помогне масово. Плъхове за фитнес и фитнес привърженици, които са свързани с разбиването на голяма пот, когато тренират, трябва да мият косата си всеки ден на всеки три дни, казва Бетел. “По този начин не го преобладаваш.” Нашият съвет? Напръскайте малко сух шампоан върху корените си, преди да започнете да тренирате, така че продуктът да може да абсорбира потта, както изглежда, поддържайки скалпа ви малко по -чист.

Ако имате мазна коса

може да си помислите, че мазната коса трябва да се шампонира всеки ден, за да я поддържате чиста, но това е далеч от това колко често трябва да си миете косата. „Хората с мазна коса трябва да мият косата си един до два дни [седмично] с нежен почистващ препарат, за да избегнат натрупването на масло“, казва Бетел. Преобладаването на мазна коса ще съблече само скалпа на естествените му масла и ще причини увеличено производство на масло. Ако имате мазна коса, Bethel препоръчва да се опитате да удължите дните между дните за миене, колкото можете, и да използвате сух шампоан, за да ограничите производството на масло в корените.

Колко шампоан да използвате при измиване на косата

Най -общо казано, Spino казва, че количеството на четвърт размер на шампоана работи най -добре, но някои видове коса (като по -дебели или по -дълги) се нуждаят повече от други. „По -къса, по -фина коса [се нуждае] за никел и дебела, дълга коса [се нуждае от около половин долар“, обяснява тя. Каквато и сума да използвате, уверете се, че го изплакнете старателно, така че да не са останали остатъци. И коса, но има няколко други неща, които трябва да имате предвид, за да се възползвате максимално от измиването на косата си.

Избягвайте да използвате ноктите си.

Измийте косата си с подложките на пръстите си вместо ноктите, съветва Бетел. Използването на ноктите ви има тенденция да влоши скалпа, докато използването на подложките на пръстите ви помага да постигнете добро, нежно измиване.

двойно почистване.

„Ако сте използвали много продукти от последния път, когато сте Шампоан или косата ви е мазна, може да се наложи да шампоан два пъти “, казва Агире. Масажирайте за една до две минути и след това изплакнете продукта.

подтиска скалпа си.

„Опитайте се да не засилвате краищата съвсем толкова“, казва Спино. „Вашият скалп е кожата, [откъдето идват маслата. [Точно там ще се изграждат мъртвите кожни клетки. ” Ако миете косата си правилно, тя казва, че ще забележите, че „шампоанът ще се нахвърли сам по себе си, за да даде на краищата ви пяната, от която се нуждае.“

Загрейте го.

Друг фактор, на който да обърнете внимание на дните на шампоан е температурата на водата на вашия душ. Бетел казва, че косата никога не трябва да се измива с гореща вода, тъй като може да изсъхне както косата, така и скалпа. Вместо това използвайте топла вода. В края опитайте готино изплакване. „Прохладната вода помага да се затвори кожичките за допълнителен блясък“, добавя тя.

Използвайте тези техники за миене на косата и ще бъдете настроени за цял живот на щастлива, здрава коса.

Какво да правите в дните за измиване без косъм

Сухият шампоан може да удължи времето между дните за измиване, но това не означава, че трябва да изоставите измиването на косата си напълно.

Contents

Share This Post
Have your say!
00
Full Hd Free Sex And Porn Videos Watch