Mit kell tudni az Epley manőverről?

Mit kell tudni az Epley manőverről?

Az Epley manőver egy olyan gyakorlat, amely egy jóindulatú paroxysmal pozicionális vertigo nevű vertigo típusú kezelésére szolgál.

A jóindulatú paroxysmal pozicionális vertigo (BPPV) a belső fül problémája okozza. Gyakran az öregedéssel jár, de a fejsérülések is okozhatják.

Az EPLEY manővert orvos vagy otthon végezheti a BPPV -t a tünetek enyhítésére.

Ez a cikk lépésről lépésre útmutatást nyújt az Epley manőverhez, és megvizsgálja, hogyan működik a kezelés.

Mi az Epley manőver?

Az EPLEY manőver mozgássorozat, amelyet általában egy orvos végez egy személynél, hogy enyhítse a BPPV tüneteit. A kutatások azt találták, hogy ez könnyű, biztonságos és hatékony kezelést jelent a betegség hosszú és rövid távon egyaránt.

Az EPLEY manővert néha részecske -áthelyező manővernek vagy a csatornát áthelyező manővernek hívják.

Ezeket a neveket azért használják, mert a manőver olyan mozgások sorozatát foglalja magában, amelyek elősegítik a kristályok áthelyezését az ember fülében, amelyek szédülés érzéseit okozhatják. A kristályok áthelyezése segít enyhíteni az ember szédülését és émelygését.

lépésről lépésre történő útmutató

Az Epley manőver végző orvos manuálisan mozgatja az embert egy sor pozícióba. A BPPV tüneteket tapasztalt személy otthon is megteheti. A két verzió lépéseit az alábbiakban részletezzük.

Az EPLEY manőver lépései, amelyeket orvos hajtott végre

Amikor egy orvos végrehajtja az Epley manővert, akkor a következő lépéseket fogják végrehajtani:

 1. Kérd meg a személyt, hogy üljön egyenesen egy vizsgálati asztalra, és teljesen kinyújtja a lábát előttük.
 2. Forgassa el a személy fejét 45 fokos szögben az oldal felé, ahol a legrosszabb vertigo-t tapasztalják.
 3. Gyorsan nyomja vissza az embert, hogy a vállukkal lefeküdjenek az asztalhoz. A személy fejét a Vertigo által leginkább érintett oldal felé tartja, de most egy 30 fokos szögben, így kissé felemelik az asztalról. Az orvos 30 másodpercig és 2 percig tartja az embert ebben a helyzetben, amíg szédülés meg nem áll.
 4. Forgassa el a személy fejét 90 fokkal az ellenkező irányba, megállva, amikor az ellenkező fül 30 fokkal távol van az asztaltól. Az orvos ismét 30 másodpercig tartja ezt a helyzetet ebben a helyzetben, amíg szédülés meg nem áll.
 5. Ezután az embert ugyanabba az irányba gördítik, mint az oldalukra. Az az oldal, amelyben a legrosszabb vertigo -t tapasztalják, felfelé néz. Az orvos 30 másodpercig és 2 percig tartja az embert ebben a helyzetben, amíg szédülés meg nem áll.
 6. weicode átverés https://harmoniqhealth.com/

 7. Végül az orvos visszahozza az embert ülő helyzetbe.
 8. Az egész folyamatot háromszor megismételjük, amíg a személy tüneteit nem enyhül.

Az EPLEY manőver lépései otthon végeznek

A legjobb, ha az orvos elvégzi az EPLEY manővert, ha a BPPV -t tapasztalt személy korábban még nem használta ezt a módszert –

Miután az embernek az Epley manővere orvos által végzett, érdemes megismételni a folyamatot otthon, ha további tünetei vannak.

A BPPV tünetekkel járó személy ezeket a lépéseket követheti, hogy otthon megkönnyebbüljön:

 1. Üljön le az ágyba, az előttük kinyújtott lábakkal, és fordítsa meg a fejüket 45 fokkal Az oldalra, ahol a legszédesebben élnek.
 2. Feküdjön le, miközben a fejét oldalra fordította, és 30 fokos szögben felemelte az ágytól. Ebben a helyzetben 30 másodpercig 2 percig kell maradniuk, amíg szédülés meg nem áll.
 3. Ezután 90 fokkal el kell fordítaniuk a fejüket a másik irányba, és megállniuk, amikor 30 fokkal van az ágytól a másik oldalon. Ismét a személynek ezt a pozíciót 30 másodpercig 2 percig tartja, amíg szédülés meg nem áll.
 4. Most az oldalukra kell gurulniuk a fejük felé, és ezt a pozíciót tartják, amíg a szédülés meg nem áll.

mikor kell használni

Az orvos az Epley manővert fogja használni, hogy enyhítse az ember szédülését és émelygését, amikor úgy döntöttek, hogy a BPPV az oka.

Az EPLEY manőver nem alkalmas a BPPV -n kívüli valami más által okozott vertigo kezelésére. Ha valaki nem biztos benne, mi okozza a vertigo -t, akkor beszéljenek orvossal és kérjék meg, hogy vizsgálják meg.

A vertigo egyéb okai a következők:

 • Fülfertőzések
 • Cerebellar stroke

Az Epley -nek kimutatták az Epley -t Meréke egy orvos által, a BPPV -vel rendelkező személyek otthon megismételhetik magukat, amikor csak szükségük van a tünetek enyhítésére.

Az emberek gyakran hasznosnak találják az Epley manővert lefekvés előtt, mivel a dobás és a fordulás tüneteket válthat ki.

Mi a BPPV?

A BPPV a vertigo általános típusa, amelyről azt találták, hogy a szédülés eseteinek akár 17 % -át teszik ki.

A belső fül problémája okozza. A canaliths nevű kis kristályok meglazulnak a belső fülben. A fül félkör alakú csatornáiba kerülhetnek.

Amikor ezek a kristályok mozognak, a fülben folyadékot mozognak. Ennek eredményeként fonó szenzációt eredményez, amikor egy személy más helyzetbe mozgatja a fejét. Ezt a fonó szenzációt általában vertigo -nak nevezik.

A BPPV tünetei gyorsan bekövetkeznek, amikor egy állapotú személy mozgatja a fejét. Például a tünetek kiválthatók az éjszakai forduláskor.

A tünetek néhány másodpercig és néhány percig tarthatnak, és magukban foglalhatják:

 • szédülés
 • émelygés
 • Látási zavarok

Hogyan működik az Epley manőver

Az Epley manőver úgy van kialakítva, hogy a fejet olyan szögbe tegye, ahonnan a gravitáció segíthet a tünetek enyhítésében.

A fej megdöntése ki tudja mozgatni a kristályokat a fül félköri csatornáiból. Ez azt jelenti, hogy abbahagyják a folyadék elmozdulását, enyhítik a szédülést és az émelygést, amelyet ez okozott.

Ilyen módon az Epley manőver enyhíti a BPPV tüneteit. Előfordulhat azonban, hogy többször meg kell ismételni, mivel a mozgások néha kiszoríthatják a kristályokat a kezdeti kezelés után.

Outlook

Az Epley manőver végrehajtása után az orvos azt tanácsolja a BPPV -vel rendelkező személynek, hogy kerülje el a kristályok kiszorítását. Ezek a mozgások magukban foglalják:

 • Gyorsan hajlítva
 • Gyorsan fekve
 • A fej megdöntése
 • A fej előre -hátra mozgatása

A doktor azt javasolhatja, hogy egy személy lágy gallért viseljen, hogy elkerülje őket ezeknek a mozgásoknak a megteremtésében. Azt is javasoljuk, hogy aludjanak két vagy három párnán, hogy a fejüket 45 fokos szögben emeljék fel.

Bár lehet, hogy többször meg kell ismételni, az EPLEY manőver hatékonyan kezeli az emberek több mint 90 % -át. A kutatások kimutatták, hogy a kezelésnek nincs káros hatása.

abban a ritka esetben, amikor ez a kezelés nem enyhíti a BPPV tüneteit, a fülcsatorna műtéte biztonságos és hatékony lehetőség lehet.

 • Fül, orr és torok
 • Rehabilitáció/fizikoterápia

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési iránymutatásokkal rendelkeznek, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból származnak , tudományos kutatóintézetek, orvosi folyóiratok és egyesületek. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Contents

Share This Post
Have your say!
00
Full Hd Free Sex And Porn Videos Watch